Examen scheikunde

In de laatste les (vorige week) sloten we het hoofdstuk Chemie/Biochemie af, de formulekes waar ik zo op gezwoegd had werden duidelijk. Maar het blijft bij basiskennis, voor mij een abstract gegeven, zuren, bases, carbonylverbindingen, aminozuren, peptidebinding (een vraag op mijn examen), allemaal leuk, maar ik zie de verbanden niet.

Ik had vanmiddag nog een halve dag verlof genomen om mijn cursus voor de 101e maal door te nemen. PC en scheikunde voor dummies bij de hand, en nog maar eens lezen, formulekes maken. Om kwart voor 7 was ik al in het leslokaal. Zoals dat vroeger ging maakten we mekaar alleen maar zenuwachtiger, toen de leraar binnenkwam was er nog gelegenheid om vragen te stellen. Ja, toen sloeg ik helemaal tilt, ik wist precies niks meer.

Het examen werd uitgedeeld, samen namen we de vragen door, het zweet brak uit, ik wist het niet meer, kon amper schrijven, mijn geschrift was het mijne niet .. man, man, dit had ik nooit in heel mijn studentencarriere meegemaakt. Na verloop van tijd had ik mijn cursus terug beet (het was open boek, zonder had ik er niks van gebakken) en vond ik antwoorden op de vragen, tenminste dat hoop ik toch. Vijf vragen, oplossen binnen 15 minuten. Pff, ik was blij dat ik er vanaf was. Weeral een ervaring rijker, na 25 jaar terug examen afleggen. Ik heb respect voor mijn kinderen, ik zou het niet meer kunnen zoals zij dat doen.

Volgende week starten we met een nieuwe module “Wetgeving & Deontologie”, een belangrijk onderdeel als je het beroep van Herborist-Kruidenteler gaan uitoefenen. Daar heb ik wel zin in. Na deze module begint het echte werk, Kruidenleer ..

Sporten staat op een laag pitje, afspraak bij de specialist ligt vast voor mijn knie, dus dat wordt ook afwachten. Voorlopig hou ik het bij korte afstanden (max. 10 km) en regelmatig gaan zwemmen (regelmatig = min. 1 keer per week).

Een gedachte over “Examen scheikunde

  1. Ik doe dat o zo graag, ‘blokken’, … kan mij er helemaal in verdiepen ! Maar als ik lees dat je dat in 15 minuten moet afleggen, o daar zou ik zo zot van worden. Want behalve blokken vind ik zelfs examens afleggen leuk, ’t is alsof je dan iets moois mag presenteren (op voorwaarde dat ik de leerstof snap natuurlijk).

    Chemie voor Dummies ga ik ook aanschaffen denk ik. Ik ben nu halverwege Einstein voor Dummies (waar veel basisfysica ook instaat, ’t is niet alleen over Einstein, je weet wel Einstein ‘on the shoulders of giants’), dan natuurkunde voor Dummies en dan heb ik het plan opgevat om ook wiskunde voor Dummies aan te pakken.

    Toch mis ik dat systematische van jou en ben beetje jaloers 😉

    Laat je ons (ik en nog vele andere ?) alsjeblieft meegenieten via deze blog ?
    Dikke merci !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s