Kruidtuin Leuven

Na ons weekendje Koudekerke (Zeeland) met de familie vertrok ik naar Leuven voor een uitstap met mijn loop-, tria-, lees- en studiemaatje. Na een uurtje baantjes trekken en een heerlijk spaghetti in “den Alma” trokken we richting Kruidtuin. Oorspronkelijk hadden we een 10 km looptraining gepland, maar toen mijn vriendin me vroeg of ik interesse had voor een bezoekje aan de Kruidtuin moest ik niet verder nadenken. Het is niet echt de ideale periode om kruiden te gaan zoeken, de meeste kruiden zijn trouwens uitgebloeid. Ik stond versteld van het aantal kruiden die daar stonden, mooi onderhouden perkjes. Mijn volgende uitstap is de plantentuin in Meise.

Mijn looptraining werd verplaatst naar dinsdag, ik vertrok met een podcast van John Gallagher, Herbmentor Radio. De podcast gaf informatie over koorts, hoe het lichaam reageert bij koorts, welke kruiden we kunnen gebruiken om de koorts te verminderen, hoe de kruiden hun werk doen, welke kruiden relaxerend werken en welke kruiden stimulerend werken (meer hierover later).

Ik liep langs de vaart, waar nog enkele laatbloeiers te vinden zijn. Trouwens het werd een rustig Natuur-kruidenloopje, podcast en foto’s, herfst, zon. Zo mogen er nog komen.

Na de middag werden we verwacht bij mijn ma voor een gedenkviering voor mijn pa. Het is bijna 10 maanden geleden dat hij gestorven is en verdriet verwerken vraagt tijd, veel tijd. Hij blijft in mijn gedachten en ik koester vooral die mooie momenten.

Mijn eindwerk begint vorm te krijgen. Het boek van Christopher Hobbs “Valerian, the relaxing and sleep herb” is aangekomen. Ook voor de praktische proef zijn er al ideëen.

Advertenties

Een gedachte over “Kruidtuin Leuven

  1. ik ga meedoen, met die studie en zo 😉 Nee nee, ik ga gewoon van je profiteren, ik laat jou studeren en geniet dan mee van je kennis ! Er loopt hier trouwens een man in huis die héééél erg graag zou meegaan naar Meise wegens zéééér interessant. Ik heb ‘m voorlopig gezegd dat het womens only is 😉 ; en voor je je vergist : hij heeft veeteelt gedaan als specialisatie, géén plantkunde. Maar tijdens ’t doctoraat wel genetische manipulatie van gewassen, dus dat is helemaal jouw ding niet ;-). We pakken ‘m niet mee ! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s