In de file

Al eens gekeken wat er in de berm groeit als je in de file staat op de autostrade? Een aantal weken vertoonden de bruine, vuile plantjes vol met uitlaatgassen, zwangere knopjes, knopjes die klaar waren om bij de eerste lentedagen open te springen. Nu zie je overal het mooie lentegroen in de berm, nieuwe plantjes. Als je dagelijks in de file staat kan je dit proces duidelijk volgen, daar wordt een mens vrolijk van. Het zijn de kleine dingen die het doen. Verder kan je je tijd vullen met het luisteren naar één of ander consumentenprogramma over opvoeden van kinderen, hoeveel je bij de ene of andere kapper moet betalen of een analyse van natuurproducten. Allemaal boeiend als je in de file staat.

Toch is er een keerzijde, je verliest veel tijd, tijd die je toch iets anders zou willen invullen. Plantenkunde studeren, je website aanvullen of een mengseltje uittesten. Een moment om alles eens op een rijtje te zetten, plannen maken over hoe je je tijd efficiënter kan invullen.

Ik kan het fileprobleem niet oplossen, ik leg me erbij neer en maak er het beste van. Al kijk ik toch weer uit naar die volgende snipperdag om gezonde plantjes te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s