Smullen …

Volkorenwafels

Volkorenwafels geinspireerd op het recept van Vitamine F3.

  • 200g volkoren speltbloem
  • 1 banaan
  • 8g bakpoeder
  • 50ml soyamelk
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing

Heksenprotten

Lekker als ontbijt of als lunch.

Heksenprotten maak ik meestal met kokosvet, maar deze keer gebruikte ik het basisrecept met bakboter.

  • 150 gram bakboter
  • 250 gram havenmoutvlokken
  • 2 kl speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • 100 gr bloem + 1 kl bakpoeder
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 eetlepel honing

Bak de protjes in een oven van 180°C gedurende 30 minuten.

Zowel de volkorenwafels als de heksenprotten kan je in de diepvries bewaren. Handig als je niet veel tijd hebt om je lunch ’s morgens klaar te maken.

2 gedachtes over “Smullen …

  1. heee tof dat je ze gemaakt hebt. jij had blijkbaar geen problemen met het feit dat het deeg droog was? Heb het twee keer gehoord van wel; en van twee andere mensen niet🙂 snap het niet goed; denk dat het aan het soort bloem ligt ofzo?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s