Slaapmutsje

Slaapmutsje

Slaapmutsje of Eschscholzia californica.

Ik vond haar op een warme zomerdag in de kruidentuin in Leuven. Mijn zoon had die dag examen wiskunde, een bezoekje aan de kruidentuin was voor mij een ideale afleiding om mijn gedachten wat te verzetten. Terwijl ik op zoek was naar Valeriaan passeerde ik deze prachtige bloem. De bloem trok vooral mijn aandacht door de prachtige uitstraling. De bloemknop heeft een beetje de vorm van een slaapmutsje.

Slaapmutsje behoort tot de Papaverfamilie, (familie van de Slaapbol), de naam Eschscholzia is afkomstig van de duits-russische Dr J.F. von Eschscholz.

Door haar verdovende werking is het kruid een goed alternatief voor Valeriaan. Net als bij Valeriaan wordt slaapmutsje vaak gebruikt bij inslaapproblemen, rusteloosheid, nervositeit, angsten, hoofdpijn, en bovendien heeft een pijnstillende werking.

Ik heb het na mijn ontdekking alvast op mijn “kruidenlijstje” gezet, temeer omdat een kruidenmix van Valeriaan, Slaapmutsje, Passiebloem en Hopbellen onderdeel is van mijn Relaxation-kit (waarover later meer).

Bron: Plantaardigheden.nl

Een gedachte over “Slaapmutsje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s