Bamboe voor sterke botten

De kleine dokter van Dr A. Vogel ligt momenteel op mijn nachttafeltje. 800 pagina’s boordevol informatie over kruiden, behandelingen, preparaten. In dit boek vond ik een hoofdstuk over gewrichten, ontstekingen, broze botten ..

Heb je Bamboe als eens goed bekeken? De schakels in de stengel lijken enorm op onze wervelkolom, de stengel buigt heel gemakkelijk maar kan zich ook weer enorm snel oprichten. In het verleden werd bamboe al gebruikt bij gewrichtsklachten en rugpijn.

Foto – watervogelbond.be

Bamboe, Bambusa arundinacea, volgens Dr Geert Verhelst, te gebruiken bij artritis, reuma, gewrichtspijnen door slijtage, bescherming van de tussenwervelschijven, lage rugpijn, bescherming van het kraakbeen bij zware belasting (zoals bij intensief sporten).

Heermoes

Heermoes, Equisetum arvense L., bevat veel mineralen en door het hoge gehalte aan silicium zijn er veel toepassingen voor huid, haar en nagels, maar ook bij een broos beendergestel, herstel van breuken, slijtage van de tussenwervelschijven. Verder kan je heermoes ook gebruik bij het herstel van wonden, winterhanden en -voeten, jeuk en roos.

Een mix van bamboe en heermoes komt zeker van pas als ondersteuning bij het sporten. Heermoes in combinatie met brandnetel, grote klit of driekleurig viooltje kan dan weer worden gebruikt bij huidproblemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s