Vocht

Groene klei .. een natuurwonder !!

Groene klei gebruik je zowel inwendig bij reinigingskuren, als uitwendig, in allerlei toepassingen voor de huid. Een papje van groene klei met hamamelishydrolaat, pepermunt, citroen en teatree is bv ideaal voor een onzuivere huid.

DSC08310

Groene Klei

Groene klei is zeer rijk aan oligo-elementen en minerale zouten (magnesium, kalium, ijzer). Groene klei zuigt de gifstoffen uit het lichaam op en geeft de mineralen af, stimuleert de doorstroming van het bloed en zorgt voor de heropbouw van de rode bloedlichaampjes, remt bacteriologische activiteiten, neemt geur en uitscheidingen van de huid op, verzacht en ontspant plaatselijke ontstekingen, ruimt onderhuidse bloeduitstortingen op.

Zo maakte ik een paar weken geleden voor mijn schoonbroer een papje van groene klei met lavendelhydrolaatcypresstrobloemsmeerwortel. Hij had al geruime tijd last van een gezwollen knie met vochtophopingen.

Cypres etherische olie zorgt voor een betere doorbloeding en kan men gebruiken bij oedeem. Strobloem is de olie bij vochtophoping en blauwe plekken, lavendel werkt als spierontspanner en is heel kalmerend. Smeerwortel wordt vooral gebruikt bij herstel van botbreuken, spierpijnen, kneuzingen en sportblessures.

Bij vochtophoping, oedeem  smeer je het kleipapje uit over de te behandelen plek en laat dit goed inwerken (eventueel met een huishoudfolie beschermen), herhaal dit enkele keren en het vocht trekt stilaan weg. Bij aanhoudend vocht ga je best langs de dokter voor een grondig onderzoek, misschien is er een andere oorzaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s