Natuurlijke cosmetica

Geen enkele huid is blij met synthetische ingrediënten die haar afsluiten en belemmeren afvalstoffen af te voeren. Natuurlijke cosmetica respecteren uw huid en belemmeren niet haar natuurlijke functies, de huid kan namelijk gewoon blijven ademen.

We gebruiken dagelijks cosmetica om er goed uit te zien, we gebruiken allerlei middeltjes om kraaienpootjes, vervelende vlekjes, oneffenheden te verdoezelen of camoufleren.

Sommige huidproblemen kunnen ontstaan door een reactie op het dragen van make-up, poeder of camouflage met synthetische ingrediënten.

Heb je regelmatig last heeft van kleine pukkeltjes of vlekjes en u weet niet precies hoe dat komt, kan het de moeite waard zijn over te stappen op natuurlijke cosmetica of nog beter: probeer helemaal te stoppen met het gebruik van foundation, poeder en camouflage.

In het begin is dit even moeilijk en ziet de huid er juist slechter uit, doordat alle afvalstoffen worden afgevoerd. Drink veel zuiver water, u zult beloond worden met een mooie, gave huid. Zorg er voor dat uw huid kan ademen.

Maak uw huid gezond, verzorg je huid met natuurlijke middelen en geef je huid de kans om te herstellen zonder gebruik te maken van synthetische middelen. Vaak kan je via een gezonde, gevarieerde voeding, reinigingskuren, water ook heel wat ongewenste vlekjes of infecties vermijden.

Natuurlijke cosmetica is niet alleen van belang voor mensen met een gevoelige huid of andere huidproblemen. Natuurlijke cosmetica bevatten vooral ingrediënten die zacht zijn voor de huid, zoals extracten van kruiden en planten, verzorgende plantaardige oliën zorgen en planten,  natuurlijke geur en kleurstoffen, essentiële oliën en algen. Ik had nooit gedacht dat ik plantaardige olie zou gebruiken ter vervanging van mijn nachtcrème.

Sinds ik met de herboristenopleiding begonnen ben probeer ik zo veel mogelijk producten zelf te maken. Een dagcrème, bodymilk  een wondzalf, voetbadjes, massage-oliën.

Momenteel gebruik ik ter vervanging van mijn nachtcrème, een mix van jojobaolie, arganolie en rozenbottelolie als voor een extra verzorging en doorbloeding van het gelaat, hier kan je eventueel huidvriendelijke etherische oliën aan toevoegen, zoals geranium, lavendel, litsea. Mijn dagcrème bestaat uit een mix van argan-, jojoba– en amandelolie met daarbij etherische olie van neroli (omdat dit vooral mijn favoriet is), bergamot en lavendel.

Aardolieproducten verstoren de natuurlijke vetlaag van de huid. Heb je last van van een vette, glimmende huid of juist een doffe/droge huid, is het tijd om te stoppen met producten die aardolie-ingrediënten (aardolieproducten) bevatten. Ze sluiten de huid af, afvalstoffen kunnen niet meer worden afgevoerd en de huid vertoont vroegtijdige tekenen van veroudering (rimpels).

Bron: http://www.heelnatuurlijk.nl

Advertenties

Een gedachte over “Natuurlijke cosmetica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s