Laatste dag van de zuivering

Ondertussen ben ik al aan mijn laatste zuiveringsdag bezig. De voorbije dagen zijn heel goed verlopen, de gerechtjes, de drankjes en de massages beginnen al een beetje een routine te worden. Het meest geniet ik van het ochtendritueel: opstaan, glaasje water met citroen, water met een hydrolatenmengsel,  dauwtrappen en vooral het warme voetenbadje dat daarop volgt.

De simpele gerechtjes met kruiden en planten uit mijn tuin zorgen voor de pure toets van de zuivering. In het hoofd begint ook alles een beetje lichter te worden, maar mijn lichaam voelt dat de zuivering nog niet klaar is. Ik ga er dus nog even mee door tot aan het weekend.

Een zuivering zorgt er voor dat toxische stoffen die in mijn lichaam vastzitten mee worden geëlimineerd. Zo heb ik al een aantal maanden last van mijn voet en de symptomen lijken heel sterk op reuma. De pijn is sinds gisteren verdwenen. Een extra reden om er nog even mee door te gaan.

Bij de zuivering wordt de nadruk gelegd op glutenvrije voeding, voeding van de natuur en vooral van het seizoen, geen exotisch fruit, veel drinken, citroen en ook etherische oliën die het zuiveringsproces mee ondersteunen.

Tomaten, paprika’s, courgettes, aubergines en aardappelen zijn groenten van de nachtschadefamilie, deze horen niet thuis in de zuivering. Deze groenten kunnen gifstoffen bevatten als ze verkeerd worden gegeten. Tomaten bevatten tomatine, aardappelen solanine. Zorg er voor dat je alleen rijpe tomaten eet omdat die geen tomatine bevatten. Eet paprika’s, aubergines en pepers ook altijd rijp en bewaar aardappelen altijd op een donkere plek om de vorming van solanine tegen te gaan. Groene plekken en uitlopers moet je ruim en diep wegsnijden om zo minder solanine binnen te krijgen. Het lijkt dat de ene persoon gevoeliger is voor solanine en tomatine dan de andere. Heb je buikpijn na het eten van paprika of voel je je niet lekker na het eten van tomaten, heb je vage gewrichtsklachten na eten van aardappelen? Dan kan je eens proberen om nachtschadefamilie weg te laten uit je voedingspatroon.

Groene, energieke groeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s