Met Herbs & Life wil ik mijn zoektocht naar kruiden verder zetten.

Kruidenleer, fytotherapie  aromatherapie hebben nog veel geheimen voor mij, maar dat houdt mij niet tegen om mijn tocht verder te zetten en waar mogelijk verder te onderzoeken, zoals zovelen ons hebben voorgedaan.

Het is een materie waar je altijd kan bijleren, of het nu toepassingen zijn of volksgebruiken, legendes. De “tocht naar kruiden” is oneindig.

Mijn “tocht naar kruiden” staat op de startpagina van de blog die ik ben gestart bij aanvang van mijn herboristenopleiding. De blog gebruik ik vooral om mijn ervaringen neer te schrijven, om mijn recepten te bewaren en om mijn kennis te delen met vrienden, kennissen. Tevens wil ik op die manier in contact komen met andere kruidenliefhebbers.

Uit mijn blog groeide ook het idee om mijn kennis neer te pennen en meer bepaald rond het thema “Valeriaan”. Voor mijn eindwerk heb ik gekozen voor Valeriaan officinalis en hoe meer ik lees over valeriaan hoe meer ik mij verbonden voel met die plant.

Herbs & Life thema’s

  • Herbs & Relaxation leunt nauw aan bij het Valeriaan project. Binnen relaxatie  baseer ik mijn vooral op slaapproblemen, relaxatieoefeningen, hand- en voetmassage.
  • Herbs & Sports omdat ik blessurevrij wil sporten en graag op zoek ga naar toepassingen. Kruidendrank, massageoliën, kruidencompressen.
  • Herbs & Food begint vorm te krijgen, maar voorlopig is dit heel beperkt.

De natuur is heel krachtig en het gebruik van kruiden moet steeds worden besproken met   een herborist of aromatherapeut. Kruiden zorgen voor ondersteuning, bij ziekte of in geval van twijfel moet je steeds een gespecialiseerde arts raadplegen. Begin nooit zelf te experimenteren met kruiden.

Parcelcus (1493-1541) schreef: “Alle weiden en velden, bergen, heuvels en bossen zijn apotheken, niets is giftig, alleen de dosis bepaalt of iets al dan niet vergif voor de mens is”.

Advertenties

Een gedachte over “Herbs & Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s