Lente

Als je nog 2 dagen verlof moet oppakken van het vorige jaar dan kies je natuurlijk voor één van die zalige lentedagen. Opstaan met de kippen en genieten van de eerste tot de laatste minuut. Een dag voor mij alleen. Zo mogen er nog komen.

Om half 7 was ik al uit mijn bed. Om de dag vol energie te beginnen startte ik met een uurtje lopen, het was nog wat mistig, maar alles was nog stil. Na mijn verkwikkende douche ging ik op stap voor mijn kruidentuintje. Het stukje tuin lig al een aantal maanden te wachten en de plannen zaten al geruime tijd in mijn hoofd. Ondanks de uitgebreide kruidenopleiding heb ik mij voorlopig beperkt tot de basis, rozemarijn, tijm, salie. Veel andere kruiden zijn in een tuincentrum niet echt aanwezig. In april is Sanguisorba open, Sanguisorba is een kleinschalige kwekerij die gespecialiseerd is in het kweken van kruiden, wilde planten en vergeten groenten. Zoals de rest van onze tuin, zal mijn kruidentuintje moeten “groeien”, niet alles in één keer planten, maar in verschillende fasen. De groei of opbouw van de mini-kruidentuin kan je hier volgen.

 

 

 

 

De tincturen en venkelolie, die ik eerder dit jaar had aangemaakt, werden ook afgevuld en zijn nu klaar voor gebruik.

Als afsluiter van mijn energiedag deed ik nog een rondje met de koersfiets. Ik heb mijn namelijk ingeschreven om mee te fietsen met Kom Op Tegen Kanker, een rit van 125 van Mechelen naar Brugge. Ik heb nog niet echt veel kilometers in de benen, een goede voorbereiding zal hier niet aan ontbreken.

Mijn dag sloot ik af met een rustgevende thee op basis van Passiebloem, Kamille, Lavendel, Hop en Citroenmelisse.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s